Драги сарадници и читаоци,

овим путем желимо да вас обавестимо да ће, до краја августа 2020. године, бити отворен конкурс за Награду Поенте!

Награда ће бити додељена у три категорије:

            1) Награда за најбољи песнички текст објављен на Поенти између одржавања Новосадског фестивала књиге (НОФЕК);
            2) Награда за најбољи есејистички/критички текст објављен на Поенти између одржавања НОФЕК-а;
            3) Награда публике, за најуспешнијег сарадника на Поенти, између одржавања НОФЕК-а.

            Овим путем, желимо да на још један начин подржимо стваралаштво младих, амбициозних аутора који желе да пронађу идеалан простор за објављивање свог стваралаштва, да охрабримо и подстакнемо нове генерације да се удруже у оквиру гласила једног младог књижевног нараштаја, афирмисаног или (још увек) не.

            Награђени аутори ће добити Поентину плакету, која ће им бити уручена на овогодишњем НОФЕК-у, а у плану су и нарочити видови промовисања стваралаштва награђених аутора до наредног фестивала.

            Одлуку о награђенима у случају прве две награде, доносиће уредништво Поенте, у саставу: Милан Ћосић, Никола Раусављевић, Марко Ковачевић и Растко Лончар.

            Награда публике ће бити донета на основу резултата анкете која ће бити објављена почетком септембра, а затворена недељу дана пре почетка овогодишњег НОФЕК-а.

            Овим путем позивамо све младе ауторе да нам достављају своје песничке и есејистичке/књижевнокритичке прилоге, како би били узети у разматрање за објављивање на Поенти, и самим тим квалификовани за једну од Поентиних награда! Сви текстови који буду пристигли, биће прослеђени Уредништву и евентуално објављивање. У такмичарском делу, пронаћи ће се сви радови који буду у складу са уређивачком поетиком нашег портала.

            Шаљите нам своје песничке или есејистичке радове на: poenta.urednistvo@gmail.com.

Уредништво Поенте,

21. јун 2020.

Посета: 538