Dragi saradnici i čitaoci,

ovim putem želimo da vas obavestimo da će, do kraja avgusta 2020. godine, biti otvoren konkurs za Nagradu Poente!

Nagrada će biti dodeljena u tri kategorije:

            1) Nagrada za najbolji pesnički tekst objavljen na Poenti između održavanja Novosadskog festivala knjige (NOFEK);
            2) Nagrada za najbolji esejistički/kritički tekst objavljen na Poenti između održavanja NOFEK-a;
            3) Nagrada publike, za najuspešnijeg saradnika na Poenti, između održavanja NOFEK-a.

            Ovim putem, želimo da na još jedan način podržimo stvaralaštvo mladih, ambicioznih autora koji žele da pronađu idealan prostor za objavljivanje svog stvaralaštva, da ohrabrimo i podstaknemo nove generacije da se udruže u okviru glasila jednog mladog književnog naraštaja, afirmisanog ili (još uvek) ne.

            Nagrađeni autori će dobiti Poentinu plaketu, koja će im biti uručena na ovogodišnjem NOFEK-u, a u planu su i naročiti vidovi promovisanja stvaralaštva nagrađenih autora do narednog festivala.

            Odluku o nagrađenima u slučaju prve dve nagrade, donosiće uredništvo Poente, u sastavu: Milan Ćosić, Nikola Rausavljević, Marko Kovačević i Rastko Lončar.

            Nagrada publike će biti doneta na osnovu rezultata ankete koja će biti objavljena početkom septembra, a zatvorena nedelju dana pre početka ovogodišnjeg NOFEK-a.

            Ovim putem pozivamo sve mlade autore da nam dostavljaju svoje pesničke i esejističke/književnokritičke priloge, kako bi bili uzeti u razmatranje za objavljivanje na Poenti, i samim tim kvalifikovani za jednu od Poentinih nagrada! Svi tekstovi koji budu pristigli, biće prosleđeni Uredništvu i eventualno objavljivanje. U takmičarskom delu, pronaći će se svi radovi koji budu u skladu sa uređivačkom poetikom našeg portala.

            Šaljite nam svoje pesničke ili esejističke radove na: poenta.urednistvo@gmail.com.

Uredništvo Poente,

21. jun 2020.

Poseta: 405