Драги читаоци,

у сарадњи са издавачком кућом из Француске, Slavitude, преносимо у целини њихов позив младим прозаистима:

 Drage kolege,

Kao što znate, 2020. godine se pojavila nova izdavačka kuća u Francuskoj, SLAVITUDE. Naš jedini cilj je bio promovisanje slovenske kulture u Francuskoj.
Kao rezultat toga objavili smo prvi tom regionalnog zbornika u kojem su se našli najbolji mladi pesnici regiona.
Sa Živkom Vlahovićem na čelu, brzo su najavljeni programi za 2021. i 2022. godinu.
Potom su nam se pridružili novi članovi, novi predsednik, novi rizničar ali pre svega novi prevodioci.
2023. godina je veoma važna za slovensku kulturu. Sorbona će ugostiti Kongres slavista (po prvi put će neslovenska država ugostiti taj kongres), kao i drugo održavanje sajma slavistike.
SLAVITUDE će imati specijalni zadatak te godine kad je u pitanju izdavaštvo i zato će tim povodom napraviti veliki odbor zadužen za čitanje knjiga koje će pristići u narednom periodu.
Pozivamo sve autore iz regiona koji su zainteresovani da im roman ili zbirka priča budu prevedeni na francuski i objavljeni u Francuskoj pošalju svoje radove preko mejla : traduction@slavitude.fr ili preko pošte :

SLAVITUDE
9 rue de l’Argonne
75019 Paris, France

Naš odbor će pročitati sve rukopise i odrediti koji će biti prevedeni i objavljeni. Nije isključeno da se tu nađe i rukopis koji će zanimati neke od naših prevodioca koji rade i sa drugim izdavačima.

SLAVITUDE, učinivši mnogo na polju poezije, će se u narednom periodu fokusirati isključivo na prozu i zato vas molimo da nam ne šaljete zbirke pesama.

Konkurs je jedino otvoren autorima čije su knjige objavljene od strane srpskih, hrvatskih, bosanskih i crnogorskih izdavača.

Srećno !