Драги сарадници и читаоци,

овим путем, и ове године, желимо да вас обавестимо да ће, до 25. августа 2021. године, бити отворен конкурс за Награду Поенте!

Награда ће бити додељена за најбољи песнички текст објављен на Поенти између одржавања Новосадског фестивала књиге (НОФЕК).

Овим путем, желимо да на још један начин подржимо стваралаштво младих, амбициозних аутора који желе да пронађу идеалан простор за објављивање свог стваралаштва, да охрабримо и подстакнемо нове генерације да се удруже у оквиру гласила једног младог књижевног нараштаја, афирмисаног или (још увек) не.

Награђени аутори ће добити Поентину плакету, која ће им бити уручена на овогодишњем, петом, јубиларном НОФЕК-у.

Одлуку о награђеном аутору доносиће уредништво Поенте, у саставу: Милан Ћосић, Никола Раусављевић, Гордана Ласковић, Милан Радоичић и Растко Лончар.

Овим путем позивамо све младе, пунолетне ауторе да нам достављају своје песничке прилоге, како би били узети у разматрање за објављивање на Поенти, и самим тим квалификовани за Поентину награду! Сви текстови који буду пристигли, биће прослеђени уредништву. У такмичарском делу, пронаћи ће се сви радови који буду у складу са уређивачком поетиком нашег портала.

Шаљите нам своје песничке радове и пропратне фотографије (портрете или пропратне илустрације) на: poenta.urednistvo@gmail.com.

Уредништво Поенте,
19. јул 2021.