У нашој новој рубрици „Актуелатив“ представићемо вам многе новине и актуелности из наше културне стварности. Поред нама најблискијих књижевних тема, као што су: промоције, нова издања, књижевни фестивали, награде, догађаји, своје место у овој рубрици наћи ће и мноштво музичких, ликовних, филмских и позоришних остварења, као и други перформанси попут уличне уметности и слично.

Ако узмемо у обзир тежак период за културу и уметност усред пандемије, као и да нам се убрзано ближи крај године те је уметничких остварења све мање, будући да чекају свој живот код публике у години пред нама, ми се ипак усуђујемо да у том неблагонаклоном периоду покренемо нову рубрику која би требало да афирмише нову уметност.

Ипак, да увек постоји нешто ново вредно помена не можемо и не смемо оспоравати. Тако је, као пионир ове рубрике, крајње непотистичким приступом аутора овог текста, почасну врпцу пресекао извесни нам пријатељ Часлав Господарски. Како није ред да дозволимо личним везама да се мешају у аспекте промоције књижевних вредности, онда је на ред и на част да пријатељ отвори рубрику у знаку подршке и свесрдних жеља за најбољим успехом и великом читаношћу.

Часлав Господарски је тајновито име младог писца пореклом из Петроварадина, који је свој мир и тајновити заклон нашао на обалама Крита, где данас живи и ради. Овај писац пре свега месец дана обрадовао нас је својим првим детективским романом „Алгоритам“. Сплет прича, ликова и догађаја који се помињу у књизи били су велики мотив Часлава Господарског да Петроварадин и Нови Сад представи као места која одликују неистражене и тајновите приче подземних градова, али и специфичне тајновите природе њихових мештана.

Часлав Господарски

 

Ако се одлучите да набавите књигу наслова „Алгоритам“, ући ћете у тајновите одаје Новог Сада и његових људи, а улазећи у ову нашу рубрику осетићете обострану пријатељску подршку жељну нових успешних почетака. С тим у вези, желимо Чаславу успех са књигом „Алгоритам“, која ће се ускоро наћи и на платформи Амазона, док сасвим сигурно отварањем новог поглавља у уредништву портала „Поента“, имамо пуну подршку нашег пријатеља у откривању нових актуелатива. Добро дошли у Aктуелатив, уз обећање да ће се од наредног писања уметност презентовати и ван личних оквира.

Промоција књиге “Алгоритам”

 

Све актуелности које су у вези са уметношћу и културом, а сматрате битним да се о њима говори и да се за њих чује, будите слободни да нам пошаљете на мејл адресу: poenta.urednistvo@gmail.com.


Аутор текста: Милан Ћосић